Pelet se pojavio na tržištu još 1970. godine. Proizvodi se od piljevine, otpadaka od drveta u drvnoj industriji, strugotina i sl. Glavna odlika peleta sa jedne strane je to što je napravljen od drveta koje bi inače završili na otpadu, tako da se reciklira značajan deo otpada. Pelet je pre svega ekološko gorivo, jer sagrevanjem peleta ostaje samo 1 % pepela, a dima prilikom sagorevanja gotovo da i nema. Svoju primenu već uveliko ima u zemljama kao što su Austrija, Švajcarska, Nemačka dok je u Srbiji učešće na tržištu čvrstog goriva još uvek malo.

Višestruka prednost peleta:

  • Ekološko bio gorivo - čisto sagorevanje i ostatak od svega 1 posto pepela
  • Bezbednost - samo sagorevanje ne proizvodi kerozat supstancu koja je glavni uzročnik požara.
  • Reciklaža za proizvodnju peleta se koristi piljevina,strugotine,otpadni delovi drveta tj. svi nus proizvodi drvne industrije koji bi svakako završili na deponijama
  • Komforna upotreba - pelet je spakovan u džakove od po 15 kg, čisti i praktični za skladištenje, zauzimaju tek četvrtinu prostora koji je potreban za skladištenje cepanica.

Pozovite 011 263 4776

pelet za ogrev, Preduzeće Iskra Ogrev

23 godine tradicije

Kvalitet i poverenje su nas održali u samom vrhu već 23 godine.
Iskra Ogrev d.o.o.
Poslujemo od 1992.

IO-Logo

Isporuka na vašu adresu

Sve što kupite kod nas možete dobiti direktno u najkraćem mogućem roku. Naručite telefonom i ugalj ili pelet vam stižu na vašu adresu u zakazano vreme.

Super kalorični pelet

Na stovarištu Iskra ogrev d.o.o možete naći visoko kvalitetni pelet po veoma povoljnim uslovima i ceni . Proizveden od kompresovanog drveta izdvaja se kao jednostavno i ekonomično rešenje.

Pozovite nas!

Iskra Ogrev d.o.o. maloprodaja i veleprodaja ogreva. Pozovite nas ili posetite stovarište uglja na našoj lokaciji na Dorćolu.

Pošaljite nam mejl

Za više detalja o uglju i ostalom ogrevu kontaktirajte nas na info@iskraogrev.rs. Naš tim je tu da vam pomogne u izboru bilo da kupujete za privatne potrebe ili za firmu.